ΧΑΡΥ ΠΟΤΕΡ συλλογες και νομίσματα

Χάρι Πότερ είναι μια βρετανο-αμερικάνική σειρά ταινιών που βασίζεται στα ομώνυμα μυθιστορήματα της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Η σειρά διανέμεται από την Warner Bros. και αποτελείται από οκτώ ταινίες φαντασίας, με πρώτη το Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος (2001) και τελευταία το Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του θανάτου - Μέρος 2 (2011). [1] [2] Το 2016, μια spin-off αναδρομική σειρά που θα αποτελείται από πέντε ταινίες ξεκίνησε με το Φανταστικά Ζώα και πού βρίσκονται , σηματοδοτώντας την αρχή του franchise Wizarding World.

Στη σειρά πρωταγωνιστούν οι Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ και Έμμα Γουάτσον ως οι τρεις κύριοι χαρακτήρες των βιβλίων: Χάρι Πότερ, Ρον Ουέσλι και Ερμιόνη Γκρέιντζερ και βασικός παραγωγός είναι ο Ντέιβιντ Χέιμαν. Τέσσερις σκηνοθέτες εργάστηκαν στη σειρά: Κρις Κολόμπους, Αλφόνσο Κουαρόν, Μάικ Νιούελ και Ντέιβιντ Γέιτς. [4] Ο Μάικλ Γκόλντενμπεργκ έγραψε το σενάριο για το\ Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνιξ (2007), ενώ τα σενάρια των υπόλοιπων ταινιών γράφτηκαν από τον Steve Kloves . Η παραγωγή πραγματοποιήθηκε σε διάστημα μεγαλύτερο των δέκα χρόνων, με την κύρια ιστορία να ακολουθεί την προσπάθεια του Χάρι Πότερ να ξεπεράσει τον εχθρό του, τον Λόρδο Βόλντεμορτ. [5]

Ο Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου, το έβδομο και τελευταίο μυθιστόρημα της σειράς, χωρίστηκε σε δύο ταινίες μεγάλου μήκους. [6] Το 1ο Μέρος κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2010 και το 2ο Μέρος κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2011. 

Το Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου - Μέρος 2 είναι μια από τις 50 ταινίες με τα υψηλότερα κέρδη όλων των εποχών, με τελευταία κατάταξη ως τη δέκατη τρίτη ταινία με τα υψηλότερα κέρδη, έχοντας κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια. Χωρίς προσαρμογή του πληθωρισμού, είναι η τρίτη σειρά ταινιών με τα υψηλότερα έσοδα με 7,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε παγκόσμια έσοδα.

 
 
Φόρτωση ...
Κατάλογος Προϊόντων