Δυναστεία Γκοριδών -1 Jitals, Ιππέας, Ασήμι 1000-1173μΧ

Κωδικός προϊόντος: NUC-IN2030

9.90

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών
 Δυναστεία  Γκοριδών  (Ghurid ) -- 1 Jitals "Ιππέας" Ασήμι 200, 1000-1173μΧ  Εξαιρετικής Ποιότητας Νόμισμα (f-vf) για Ιστορικές ανακαλύψεις....Οι Γκουρίδες ή Γκορίδες (περσικά: سلسله غوریان, επίσης γνωστοί ως Γουρίδες ή Γορίδες) ήταν σουνιτική μουσουλμανική δυναστεία, πιθανόν ανατολικοί Ιρανοί Τατζίκοι, που επέβαλαν την κυριαρχία τους σε τμήματα του σημερινού Αφγανιστάν, Ιράν και Πακιστάν, από το 1148 ώς το 1215. Η δυναστεία διαδέχθηκε την αυτοκρατορία των Γαζναβιδών. Η αυτοκρατορία τους είχε ως κέντρο την επαρχία Γκορ (προφέρεται και Γκουρ), στην καρδιά του σημερινού Αφγανιστάν. Περιελάμβανε το Χορασάν στη Δύση και έφτανε μέχρι τη Βόρεια Ινδία στην Ανατολή, έως το Δελχί. Η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας ήταν η Φιρουζκούχ στη Γκορ, που αργότερα αντικαταστάθηκε από τη Χεράτ, ενώ η Γκάζνα και η Λαχώρη αποτέλεσαν επιπρόσθετες πρωτεύουσες-διοικητικά κέντρα, κυρίως κατά τη διάρκεια των χειμερινών περιόδων. Τους Γκουρίδες διαδέχθηκε στην Περσία η δυναστεία των σουνιτών Μαμελούκων εξιρανισμένων Χωρεσμίων Τούρκων και στη Βόρεια Ινδία η μαμελουκική δυναστεία του Σουλτανάτου του Δελχί.  
Ασήμι (Silver)
200
15χιλ (mm)
(?)
1000-1173
VF-XF

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Οι Γκουρίδες ή Γκορίδες (περσικά: سلسله غوریان, επίσης γνωστοί ως Γουρίδες ή Γορίδες) ήταν σουνιτική μουσουλμανική δυναστεία, πιθανόν ανατολικοί Ιρανοί Τατζίκοι, που επέβαλαν την κυριαρχία τους σε τμήματα του σημερινού Αφγανιστάν, Ιράν και Πακιστάν, από το 1148 ώς το 1215. Η δυναστεία διαδέχθηκε την αυτοκρατορία των Γαζναβιδών. Η αυτοκρατορία τους είχε ως κέντρο την επαρχία Γκορ (προφέρεται και Γκουρ), στην καρδιά του σημερινού Αφγανιστάν. Περιελάμβανε το Χορασάν στη Δύση και έφτανε μέχρι τη Βόρεια Ινδία στην Ανατολή, έως το Δελχί. Η πρώτη πρωτεύουσα της δυναστείας ήταν η Φιρουζκούχ στη Γκορ, που αργότερα αντικαταστάθηκε από τη Χεράτ, ενώ η Γκάζνα και η Λαχώρη αποτέλεσαν επιπρόσθετες πρωτεύουσες-διοικητικά κέντρα, κυρίως κατά τη διάρκεια των χειμερινών περιόδων.

Τους Γκουρίδες διαδέχθηκε στην Περσία η δυναστεία των σουνιτών Μαμελούκων εξιρανισμένων Χωρεσμίων Τούρκων και στη Βόρεια Ινδία η μαμελουκική δυναστεία του Σουλτανάτου του Δελχί.

 

سلسله غوریان /Γκουρίδες

ΓλώσσεςΠερσικά

Πολίτευμα ΣουλτάνοςΜοναρχία

ΘρησκείαΙσλαμισμός (Σουνίτες)

 
 
Φόρτωση ...
Κατάλογος Προϊόντων