25 Δολάρια, Έτος του Βοδιού, 5 oz, Ασήμι .999 με Μάργαρο, Νησιά Κουκ, 2021
25 Δολάρια, Έτος του Βοδιού, 5 oz, Ασήμι .999 με Μάργαρο, Νησιά Κουκ, 2021

25 Δολάρια, Έτος του Βοδιού, 5 oz, Ασήμι .999 με Μάργαρο, Νησιά Κουκ, 2021

Κωδικός προϊόντος: MDM20-24

590.00

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

ΕΤΟΣ ΤΟΥ ΒΟΔΙΟΥ 2021

Κάθε μάργαρο είναι ένα μοναδικό έργο τέχνης χάρη σε μια προηγμένη τεχνική επιχρωματισμού. Ένα υπέροχο ένθετο φυσικό μάργαρο 45 mm περιβάλλεται από ένα νόμισμα 5 oz διαμέτρου 65 mm. Τα νομίσματα είναι αυστηρά περιορισμένα –μόνο 888 ασημένια. Tο σχέδιο, το οποίο διαμορφώνεται μέσω υπερηχητικών κυμάτων, μαζί με τον επιχρωματισμό είναι μια προηγμένη διαδικασία παραγωγής που μπορεί να διαρκέσει έως και 3 μήνες.

 

 
Ασήμι (Silver)
999.9
5 oz
65χιλ (mm)
(?)
2021
25 Δολάρια ($)
Proof
888
Νήσοι Κούκ/Cook Islands

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά

Η μεγαλύτερη γιορτή στην Κίνα και την κινέζικη διασπορά. Δεν έχει σταθερή ημερομηνία, επειδή το κινεζικό ημερολόγιο είναι σεληνιακό. Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά ξεκινά την ημέρα της δεύτερης νέας σελήνης μετά το χειμερινό ηλιοστάσιο. Το 2020 γιορτάζεται στις 25 Ιανουαρίου και οι απανταχού Κινέζοι εισέρχονται στο Έτος του Αρουραίου ή το έτος 4712 ή 4713 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.).

Ο θρύλος αναφέρει ότι στα παλιά χρόνια, ο Βούδας ζήτησε από όλα τα ζώα να τον συναντήσουν την κινέζικη Πρωτοχρονιά. Μόνο 12 ανταποκρίθηκαν στην πρόκλησή του (Αρουραίος, Βουβάλι, Τίγρης, Κουνέλι, Δράκος, Φίδι, Άλογο, Τράγος, Πίθηκος, Κόκορας, Σκύλος, Γουρούνι) και ο Βούδας ονόμασε κάθε χρόνο με το όνομα ενός από τα ζώα. Έτσι, κάθε 12 χρόνια ένα από αυτά τα ζώα έχει την τιμητική του. Ο Βούδας έκανε γνωστό ότι κάθε άνθρωπος που θα γεννηθεί στο έτος ενός από τα 12 ζώα θα έχει κάποια από τα χαρακτηριστικά αυτού του ζώου.

Πηγή: https://www.sansimera.gr/articles/732

© SanSimera.gr

Το Μάργαρο είναι η ουσία που εκκρίνουν στο εσωτερικό τους ορισμένα όστρακα, τα οποία γι’ αυτό τον λόγο, ονομάζονται μαργαριτοφόρα όστρακα (Pearl Oyster). Τα όστρακα αυτά, είναι της οικογένειας Pteriidae, του γένους Pinctada.

Το μάργαρο που εκκρίνουν τα όστρακα επικαλύπτει σταδιακά την εσωτερική πλευρά του κελύφους  του όστρακου με τον εξής τρόπο : Το όστρακο εκκρίνει μικροσκοπικούς  κρυστάλλους αραγωνίτη (Ca(CO)3), μήκους 15 micron και πάχους 0,5 micron. Οι κρύσταλλοι διατάσσονται ο ένας δίπλα στον άλλο, και σχηματίζουν λεπτά στρώματα. Τα επάλληλα αυτά στρώματα των κρυστάλλων συγκολλούνται πολύ ισχυρά μεταξύ τους, με αντίστοιχα φύλλα, ενός ελαστικού πολυμερούς, που και αυτό εκκρίνεται από το όστρακο. Το υλικό που προκύπτει και καλύπτει το εσωτερικό του κελύφους του όστρακου είναι ισχυρό και ανθεκτικό. Κυρίως όμως εμφανίζει ένα εντυπωσιακό χρωματικό ιριδισμό, είναι γυαλιστερό, και πολύ όμορφο.

Το όστρακο, εκκρίνει συνεχώς μάργαρο στο εσωτερικό του κελύφους του και σταδιακά σχηματίζει αυτό που ονομάζουμε σεντέφι (Mother Of Pearl), και όχι όπως εκ παραδρομής λέγεται, φίλντισι. Το μάργαρο είναι η ουσία από την οποία δημιουργείται το μαργαριτάρι με μία διαδικασία που περιγράφεται στο αντίστοιχο λήμμα. Μία ποικιλία οστράκων παράγει ένα είδος πολυχρωματικού μάργαρου που ονομάζεται άμπαλον.

ΠΗΓΗ: JEWELPEDIA

 
 
Φόρτωση ...