flamel-2oz-silver-coin 1flamel-2oz-silver-coin 2flamel-2oz-silver-coin -2

2$ NICOLAS FLAMEL Philosophers Stone 2 Oz Silver Coin Niue 2021

CODE: 5345

445.00

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Αυτό το όμορφο νόμισμα 2 ουγγιων σε Ασημι είναι αφιερωμένο στον Νικολα Φλαμελ,και την ιστορία της Φιλοσοφικής Λιθου που προσέδιδε αθανασία με το ελιξίριο της ζωής. Το νόμισμα εχει τοπικά επιχρυσωθει και στις 2 οψεις,  φινιρισμα παλαίωσης και φέρει ένα κατακόκκινο κρύσταλλο Swarovski .Σας ποσφέρεται σε πολυτελή κασετίνα και συνοδεύεται απο το Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας. Περιορισμένη έκδοση έως 500 τεμάχια!

Νικολά Φλαμέλ – Η Φιλοσοφική λίθος (από τη σειρά – Αλχημιστής)

Αυτό το συναρπαστικό και όμορφο νόμισμα σε ασήμι 2 oz είναι αφιερωμένο στον αλχημιστή Νικολά Φλαμέλ, ο οποίος υποτίθεται ότι ανακάλυψε τη Φιλοσοφική Λίθο κι ότι χάρισε την αθανασία παρασκευάζοντας το Ελιξίριο της Ζωής. Η έμπνευση για το νόμισμα προήλθε από την επιθυμία να αναδειχθούν μυστικά και απόκρυφα, ή η πραγματικότητα, ποιος ξέρει...

Ο Νικολά Φλαμέλ ήταν υπαρκτό πρόσωπο, έζησε στη Γαλλία τον 14ο αιώνα και λέγεται ότι ανακάλυψε πώς να φτιάξει μια Φιλοσοφική Λίθο.

Η Φιλοσοφική Λίθος έχει την ικανότητα να επεκτείνει επ’ αόριστον τη διάρκεια ζωής αυτών που τη χρησιμοποιούν, είναι ένα αντικείμενο ικανό να μετατρέπει το μέταλλο σε χρυσό και να χαρίζει αθανασία με το Ελιξίριο της Ζωής. Πολλά μυστικά και απόκρυφα κρύβονται εδώ…

Ο Φλαμέλ πέρασε στη σφαίρα του θρύλου στους κύκλους των αλχημιστών στα μέσα του 17ου αιώνα, με αναφορές στα έργα του Ισαάκ Νεύτωνα. Το ενδιαφέρον για τον Φλαμέλ αναζωπυρώθηκε τον 19ο αιώνα: ο Βίκτορ Ουγκό τον ανέφερε στην «Παναγία των Παρισίων», κίνησε το ενδιαφέρον του Ερίκ Σατί, και ο Άλμπερτ Πάικ τον αναφέρει στο βιβλίο του «Ηθικά και Δόγμα της Αρχαίας και Αποδεκτής Τελετουργίας της Ελευθεροτεκτονικής της Σκωτίας». Το ενδιαφέρον για τον Φλαμέλ ενισχύθηκε περαιτέρω στα τέλη του 20ού αιώνα όταν απεικονίστηκε ως δημιουργός της επώνυμης αλχημικής ουσίας τόσο στο μπεστ σέλερ μυθιστόρημα «Ο Χάρι Πότερ και η Φιλοσοφική Λίθος» όσο και στην ομώνυμη ταινία. Εμφανίζεται επίσης στη spin-off ταινία του 2018 «Φανταστικά Ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ», όπου τον υποδύεται ο Brontis Jodorowsky.

Το νόμισμα είναι όμορφα επενδυμένο με χρυσό, έχει υψηλό ανάγλυφο, αντίκ φινίρισμα και ένθετο ένα κρύσταλλο Swarovski. Καμάρι των τεχνιτών μας στην πρωτότυπη περιφέρεια του νομίσματοςείναι ένα στυλιζαρισμένο φίδι που «τυλίγει» ολόκληρο το νόμισμα.

ΟΠΙΣΘΟΤΥΠΟΣ –Το γεωμετρικό τριγωνικό /τετράγωνο /κυκλικό μοτίβο στο κέντρο του νομίσματος ανακαλεί τον μυθικό Αλχημιστή που αναζητά τη θρυλική Φιλοσοφική Λίθο.  Στην κορυφή, το πορτρέτο του Μεγάλου Αλχημιστή, που είναι διάσημος για το χειρόγραφό με θέμα τη Φιλοσοφική Λίθο. Στο σχέδιο του νομίσματος υπάρχουν επίσης  σύμβολα και ζώα όπως ένας δράκος, ένα λιοντάρι, ένας ταύρος και το μυθικό φίδι Uroboros. Η τριγωνική δομή περιβάλλεται από το αστρονομικό σύμβολο του ουρανού την ημέρα και τη νύχτα.

ΕΜΠΡΟΣΘΟΤΥΠΟΣ –Το πορτρέτο της  Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ στο κέντρο του σχεδίου, περιτριγυρισμένο από τα σύμβολα των βασικών στοιχείων –νερό - αστέρια -αέρας. Το νόμισμα προσφέρεται σε ένα ταιριαστό θεματικό ξύλινο κουτί δώρου. Το κουτί μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για την αποθήκευση του νομίσματος αλλά και για την προβολή του (με το κέρμα τοποθετημένο όρθιο).

 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

 • Ασήμι: .999
 • Βάρος: 2 oz (62,2 gr)
 • Διάμετρος; 50 mm
 • Με στυλιζαρισμένο φίδι στην περιφέρεια
 • Ποιότητα: αντίκ φινίρισμα
 • Ονομαστική αξία: 2 δολάρια
 • Χώρα: Νιούι
 • Τεχνολογίες: υψηλό ανάγλυφο, μερική επιχρύσωση
 • Ένθετο κρύσταλλο Swarovski
 • Έτος κοπής: 2021
 • Όριο κοπής: 500 τμχ.
 • Δημιουργία και κοπή: Νομισματοκοπείο Λιθουανίας

 

 

 

 
Ασήμι (Silver)
999
2 oz
50
(?)
2021
2$ (Δολάρια)
(?)
Antique Finish-Επιχρυσο
500
(?)
Niue

Type the characters you see in the picture above.

 
 
Loading...
Κατάλογος Προϊόντων