Μη διαθέσιμο

10€, Ασήμι 900, Μικρός Πρίγκιπας-Τα Άστρα μας Οδηγούν, Γαλλία 2015

Κωδικός προϊόντος: S10EU2015-03

99.00

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Το Νομισματοκοπείο του Παρισιού γιορτάζει την πιο διάσημη δουλειά του Γάλλου συγγραφέα Antoine de Saint Exupéry, τον Μικρό Πρίγκιπα. Το βιβλίο, που γράφτηκε όταν ο συγγραφέας ζούσε στην εξορία,  στην Αφρική την περίοδο του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου. Αφηγείται την ιστορία ενός αεροπόρου,  που συναντά ένα παράξενο μικρό αγόρι μετά από το αεροπορικό δυστύχημα που είχε  στην έρημο.  Ο Μικρός Πρίγκιπας ψηφίστηκε από τους Γάλλους αναγνώστες της Le Monde ως το τέταρτο καλύτερο βιβλίο του 20ου αιώνα.

Αυτή η σειρά αποτίνει φόρο τιμής στο πιο διάσημο έργο του Antoine de Saint Exupéry . Με την αφήγηση ιστοριών και τις συναντήσεις του μικρού πρίγκιπα, ανακαλύπτουμε ένα σύμπαν γεμάτο με μυστήρια, φιλίες και απογοητεύσεις, ένα συμβολικό όραμα της ζωής που υποβλήθηκε από τον συγγραφέα.

Τα σχέδια των α΄ όψεων των νομισμάτων  απεικονίζουν  3 διάσημα αποσπάσματα από το έργο του Saint Exupéry. Η β΄ όψη  είναι κοινή για όλα τα νομίσματα της σειράς, που απεικονίζει την ονομαστική αξία του κέρματος και ένα σχέδιο από το προφίλ του Μικρού Πρίγκιπα σε μοντέρνα εμφάνιση.

Α΄ όψη 

Ο Μικρός Πρίγκιπας εμφανίζεται μόνος σε ένα έρημο τοπίο με το δεξί του χέρι  σηκωμένο ψηλά. Στα αριστερά του υπάρχει η σκιά ενός αεροπλάνου. Λοφοειδείς κυματισμοί  εμφανίζονται στο παρασκήνιο και ο ήλιος λάμπει πάνω από το κεφάλι του. LE PETIT PRINCE είναι εγγεγραμμένο σε καλλιγραφικά γράμματα. 

Β΄ όψη 

Περιτριγυρισμένος από αστέρια είναι ο Μικρός Πρίγκιπας. Η ονομασία «10 ευρώ» είναι γραμμένη με μεγάλα γράμματα και βρίσκεται στα αριστερά. Σε αναδίπλωση γύρω από το χείλος  του νομίσματος βρίσκεται η φράση «Ο Μικρός Πρίγκιπας» σε καλλιγραφικά γράμματα γραμμένο στα γαλλικά, αγγλικά, γερμανικά και ιαπωνικά.

Αυτό το ασημένιο νόμισμα έχει μια περιορισμένη έκδοση 5.000 νομισμάτων. Ιδανικό δώρο για γενιές μικρών και μεγάλων που έχουν μεγαλώσει με τον μικρό πρίγκιπα!! 

37.χιλ (mm)
(?)
2015
10 € (Ευρώ)
Proof
Γαλλία/ France

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Ο Μικρός Πρίγκιπας δημοσιεύτηκε για πρώτη φορά το 1943 και είναι μια νουβέλα και το πιο διάσημο έργο του Γάλλου αριστοκράτη, συγγραφέα, ποιητή και αεροπόρου Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ (1900 έως 1944). Η νουβέλα είναι το 3ο  πιο μεταφρασμένο βιβλίο στον κόσμο και ψηφίστηκε ως το καλύτερο βιβλίο του 20ου αιώνα στη Γαλλία.  Έχει μεταφραστεί σε περισσότερες από 250 γλώσσες και διαλέκτους, πουλώντας σχεδόν δύο εκατομμύρια αντίτυπα ετησίως, με πωλήσεις συνολικού ύψους πάνω από 140 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο.

Από την πρώτη δημοσίευσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο μικρός πρίγκιπας  έχει μεταφερθεί σε πολλά άλλα είδη τέχνης , συμπεριλαμβανομένων των ηχογραφήσεων, ραδιοφωνικών παραστάσεων, θεατρικών παραστάσεων,  κινηματογραφικών έργων και τηλεόρασης.

 
 
Φόρτωση ...
Κατάλογος Προϊόντων