210 99 69 888
|
 
 
Κερδίζετε 16%

Ελλάδα Διεθνές Ετος Φωτος Ασήμι 925 6€, Proof, 2015

Κωδικός προϊόντος: BOG2015-S3

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 129.00  

109.00

Κερδίζετε : 20.00 (16%)
-16%
+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Συλλεκτικό νόμισμα, 2015 και ονομαστικής αξίας 6 ευρώ Ασημένιο 925 κατηγορία ΜΙΝΙ, με θεμα: «2015-ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΦΩΤΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΦΩΤΟΣ»

Μια ακόμα εξαιρετική έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδος για να τιμήσει το Διεθνές Ετος Φωτός Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε αυτή την εξαιρετική αυτη πρωτοβουλία να συμμετάσχουμε ως Έλληνες συλλεκτες στον παγκόσμιο εορτασμό του Διεθνούς Έτους Φωτός (UNESCO International Year of Light 2015) 

Το 2015 επιλέχθηκε από την UNESCO γιατί συνδέεται με κάποιες ημερομηνίες-ορόσημα στην ιστορία της οπτικής, της επιστήμης που μελετάει το φως: Συμπληρώνονται 1000 χρόνια από τη στιγμή που έγιναν γνωστές οι πρώτες μελέτες οπτικής του Ιρακινoύ Ibn Al-Haytham, 200 χρόνια από τη διατύπωση της κυματικής φύσης του φωτός από το Fresnel, 150 χρόνια από την ηλεκτρομαγνητική θεωρία για τη διάδοση του φωτός από το Maxwell, 100 χρόνια από τη Θεωρία της Σχετικότητας του Einstein και, τέλος, 50 χρόνια από την παρατήρηση του μικροκυματικού υποβάθρου στο Σύμπαν από τους Penzias και Wilson, αλλά και την πρωτοποριακή ανάπτυξη της τεχνολογίας των οπτικών ινών από τον Charles Kao.

Το φως, ορατό και αόρατο, είναι έννοια καταλυτική στις Επιστήμες. Από το ουράνιο τόξο και τα θαυμαστά χρώματα των φυτών και των ζώων, ως τη φωτοσύνθεση που είναι πηγή ζωής, το φως είναι η ενέργεια που τροφοδοτεί τον κόσμο γύρω μας.

Εξασφαλίστε τα τελευταία τεμάχια αυτής της μοναδικής ελληνικής Έκδοσης 6ευρώ 

 
925
(?)
2015
6 Euro
Proof
1.000

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Το 2015 θα εορταστεί το «Διεθνές Έτος Φωτός και Τεχνολογιών με βάση το Φως». Η επίσημη έναρξη θα γίνει εντός του Ιανουαρίου με μεγάλη επίσημη εκδήλωση στο Παρίσι, την έδρα της «UNESCO» όπου θα παραβρεθούν πολλοί διάσημοι φυσικοί και νομπελίστες.
Στόχος του Διεθνούς Έτους είναι να αναδείξει, σε παγκόσμιο επίπεδο, τον τρόπο με τον οποίο το φως και οι βασισμένες σε αυτό τεχνολογίες επηρεάζουν κάθε πτυχή της ανθρώπινης ζωής. Στις σχετικές εκδηλώσεις που θα ακολουθήσουν, εντός του 2015, θα συμμετάσχουν 85 χώρες.

Από το 1959, ο ΟΗΕ έχει καθιερώσει τον θεσμό των «Διεθνών Ετών» και σε αυτό το πλαίσιο έχει προηγηθεί σειρά εορτασμών με επιστημονικά- τεχνολογικά θέματα, όπως τα Διεθνή Έτη Φυσικής (2005), Αστρονομίας (2009), Χημείας (2011) και Κρυσταλλογραφίας (2014).
Την ιδέα για την καθιέρωση ενός Διεθνούς Έτους Φωτός (και σχετικών τεχνολογιών) είχε το 2009 η Ευρωπαϊκή Φυσική Εταιρεία και η σχετική απόφαση ελήφθη το 2013 από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

 

Το 2015 επελέγη επειδή αποτελεί επέτειο ορισμένων σημαντικών γεγονότων, όπως τα 1.000 χρόνια από την έκδοση ενός σημαντικού μεσαιωνικού έργου οπτικής από τον μουσουλμάνο Ιμπν αλ- Χαϊθάμ (ή Αλχάζεν), τα 200 χρόνια από τη δημοσίευση της εργασίας- ορόσημο του Φρεσνέλ για την κυματική φύση του φωτός, τα 150 χρόνια από την καθοριστική εργασία του Μάξγουελ για τον ηλεκτρομαγνητισμό, η οποία άνοιξε τον δρόμο για τις σύγχρονες τεχνολογίες από τα λέιζερ και τη φωτονική έως τα κινητά τηλέφωνα, αλλά και τα 100 χρόνια από τη Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αϊνστάιν, που ενσωμάτωσε την ταχύτητα του φωτός ως ουσιαστική παράμετρο για την περιγραφή του χωροχρόνου.

Το Διεθνές Έτος Φωτός θα περιλαμβάνει μία σειρά εκατοντάδων εκδηλώσεων ανά τον κόσμο, που θα φέρουν κοντά διάφορους επιστήμονες (από αστρονόμους και φυσικούς έως γιατρούς και βιολόγους), μηχανικούς και καλλιτέχνες, με κεντρικό στόχο να προβληθεί η σημασία του φωτός και των οπτικών τεχνολογιών για την κοινωνί

 
Φόρτωση ...