210 99 69 888
|
 
 

Μαρκ Τουαίην, 2016 $5 Χρυσο Ακυκλοφόρητο η Proof Νόμισμα , 2016, ΗΠΑ

Κωδικός προϊόντος: US201600003

690.00

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Και ποιός δεν έχει διαβασει τα βιβλία του: Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ ή περιπέτειες του Huckleberry Finn; 

Ο Σάμουελ Λάνγκχορν Κλέμενς (Samuel Langhorne Clemens30 Νοεμβρίου 1835 – 21 Απριλίου 1910), γνωστός κυρίως με το ψευδώνυμο Μαρκ Τουαίην, ήταν Αμερικανός συγγραφέας.Τουέιν δημοσίευσε 28 βιβλία, καθώς και πολλά διηγήματα, γράμματα και σκίτσα. Τον θυμούνται για την αντιμετώπιση πολύπλοκων κοινωνικών καταστάσεων που αντιμετωπίζαν οι Αμερικανοί κατά τη διάρκεια της εποχής του. Τα βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 75 γλώσσες, και πολλα εξακολουθούν να επανεκδίδονται ακόμα και σήμερα.

Αυτό το  πρόγραμμα αναμνηστικών νομισμάτων είναι σε αναγνώριση της λογοτεχνικής και εκπαιδευτική συμβολή του Μαρκ Τουέιν.Η ά όψη (κεφαλής) απεικονίζει το πορτρέτο του Mark Twain κρατώντας μια πίπα που ο καπνός της σχηματίει  ένα περίγραμμα του Χακ Φιν και του Jim σε μια σχεδία με τις επιγραφές «Έχουμε εμπιστοσύνη στο Θεό", "ελευθερία" και "2016". Η β οψη απεικονίζει χαρακτήρες από τα έργα του Μαρκ Τουέιν: Οι επιγραφές είναι «ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ," "$ 1" και "Ε Pluribus UNUM."

 

Επιπλέον $ 10 για κάθε ασημένιο νόμισμα που πωλείται καταβάλεται στους παρακάτω οργανισμούς:  Mark Twain House , Museum in Hartford, Connecticut; the University of California, Berkeley; Elmira College, New York; και στο  Mark Twain Boyhood Home,  Museum in Hannibal, Missourι

Χρυσός (Gold)
8.35γρ/gr
21.59χιλ (mm)
(?)
2016
Proof
ΗΠΑ / USA

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

 
Φόρτωση ...