210 99 69 888
|
 
 
Karl Marx Banknote
Karl Marx BanknoteKarl Marx Banknote

Καρλ Μαρξ, Αναμνηστικό ΕυρωΧαρτονομισμα,0 Ευρώ, Γερμανία 2018.

Κωδικός προϊόντος: z-001

9.90

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών
 
Στις 5 Μαίου η γενέτειρα πολη του Καρλ Μαρξ, η Τριερ γιορτάζει τα 200 χρόνια από την γέννηση του και έτσι δημιουργησαν προς τιμήν του το χαρτονόμισμα αυτό. 
 
Παραδοση 15-30 Ιουνίου. 
 
(?)
2018
0 Mηδεν/Zero
Ακυκλοφόρητο/ Special Uncirculated/
10.000
Γερμανία/ Germany

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Ο Καρλ Χάινριχ Μαρξ (Karl Heinrich Marx, 5 Μαΐου 1818 - 14 Μαρτίου 1883) ήταν Γερμανός φιλόσοφος, κοινωνιολόγος, δημοσιογράφος, ιστορικός, πολιτικός οικονομολόγος και θεωρείται ως θεμελιωτής του κομμουνισμού. Ασχολήθηκε με πολλά ζητήματα ως φιλόσοφος και δημοσιογράφος. Είναι κατ' εξοχήν γνωστός για την ανάλυση της ιστορίας σε όρους ταξικής πάλης, η οποία συνοψίζεται στη θεωρία ότι τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των εργαζομένων είναι διαμετρικά αντίθετα μεταξύ τους.

Το Zero Euro, 0 Euro -0 Ευρω - είναι ένα Αναμνηστικό τραπεζογραμμάτιο -Χαρτονόμισμα-, με εγκεκριμένη εκτύπωση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και είναι ιδιαιτέρως δημοφιλές στις αγορές συλλεκτικών χαρτονομισμάτων απο την πρώτη στιγμή. Ξεκίνησε στη Γαλλία το 2015, αφού ο Richard Faille, δημιουργός δημοφιλών αναμνηστικών μεταλλίων, αποφάσισε να δημιουργήσει τα  0 Ευρώ με στόχο την ανάπτυξη και προώθηση του τουρισμού.

Τα τραπεζογραμμάτια είναι τυπωμένα σε ιδιωτικό νομισματοκοπέιο και φέρουν πολλά από τα  χαρακτηριστικά ενός πραγματικού ευρώ, εκτός από το ότι χαρακτηρίζονται ως "0", εξ ού και το όνομα.  Ελέγχονται δε για να μπορέσουν ποτέ να παρουσιαστούν ως νομισμα νομίμου κυκλοφορίας.

Η α οψη όλων των μηδενικών ευρώ είναι η ίδια και περιλαμβάνει ένα άσπρο μηδέν που ακολουθείται από το σύμβολο του ευρώ για να μην του αποδοθεί καμία οικονομική αξία. 

 
Φόρτωση ...