210 99 69 888
|
 
 
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ ΜΕΤΑΛΛΙΟΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ -Θαλασσης

ΜΙΚΡΟΣ ΗΡΩΑΣ Γιώργος Θαλάσσης, Μετάλλιο, 30χιλ, 2016

Κωδικός προϊόντος: HROAS-1

14.90

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Αποκτήστε σήμερα  το 1ο απο τη σειρά των Συλλεκτικών  Μεταλλίων  σε συνεργασία με το αγαπημένο μας  περιοδικό  “Ο Μικρός Ήρως” που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά πριν 63 χρόνια, επανεκδόθηκε το 2013 και ενέπνευσε γενιές και γενιές !

Το ΠΡΩΤΟ συλλεκτικό μετάλλιο του ΜΙΚΡΟΥ ΗΡΩΑ σε Μπρούτζινο, Μπρούτζινο Επίχρυσο 24Κ η Ασήμι 925 Μασίφ  

Η συνεργασία μας με τον Λεωκράτη Ανεμοδουρά που έχει αναλάβει την συνέχιεα του έργου του παππού του ήταν άψογη! Έτσι δημιουργήσαμε το 1ο Συλλεκτικό Μετάλλιο του Μικρού Ηρωα, αφιερωμένο, μα σε ποιόν αλλον, απο τον Γιώργο Θαλάσση!.  

Οι γλύπτες που πήραν στα χέρια τους το τελικό σχέδιο για να χαράξουν την μήτρα του μεταλλίου φρόντισαν να μη χαθεί τόποτα! Από το πρόσωπο, την έκφραση, έως και τη έκρηξη του πλοίου στο φόντο. 

Οι διορθώσεις έγιναν πολλές φορές, και με περισσή προσοχή προσθέσαμε την χειροποίητη πατίνα για να ξεχωρίζουν όλες οι λεπτομέρειες. Στην Β όψη το μετάλλιο απεικονίζει τους 3 ήρωες, την Κατερίνα, τον Σπιθα και τον Γιώργο Θαλάσση, κάτω απο το τόσο γωστό λόγοτυπο του αγαπημένου μας αναγνώσματος. 

Διαφανής κάψουλα, Μοναδική Αρίθμηση!

Κάθε μετάλλιο είναι ανάγλυφο, μπρούτζινο με χειροποίητη πατίνα και έχει διάμετρο 30 χιλιοστά, μια διεθνώς αναγνωρισμένη διάσταση για συλλεκτικά μετάλλια και νομίσματα. Κάθε μετάλλιο, φινίρεται και γυαλίζεται στο χέρι για να αποκτήσει την χρυσή λάμψη για να αναδεικνύεται η αντίθεση με την μαύρη πατίνα. Είναι τοποθετημένο σε διαφανή κάψουλα  για μπορείτε να βλέπετε και τις 2 όψεις και φέρει το Πιστοποιητικό  Αυθεντικότητας με μοναδική αρίθμηση.

Με χαμηλή τιμή, 14,90 Ευρώ μόνο για το Μπρούτζινο η 59,60 Ευρω για το Ασημένιο!

Η τιμή κάθε μεταλλίου έχει οριστεί σε 14,90 ευρώ ΜΟΝΟ για κάθε μεταλλιο. Έχουμε κρατήσει τη τιμή χαμηλά για να μπορέσετε όλοι οι λάτρεις του παιδικού μας ήρωα να αποκτήστε το Μετάλλιο αυτό και να το δείχνετε στα παιδιά σας  διαβάζοντας  μαζί τα τεύχη που κυκλοφορούν. Μπορείτε να το αποκτήσετε και σε Ασήμι 925 με 59,60 Ευρώ.

Ο Γιώργος Θαλάσσης

Ο Μικρός Ηρωας,  είναι το θέμα του 1ου μεταλλίου της σειράς, ένα έφηβο παιδί, ορφανό από πατέρα και άριστο γνώστη πολεμικών τεχνών.Ο Γιώργος Θαλάσσης αποφασίζει να δώσει τον υπέρ-πάντων αγώνα για την απελευθέρωση της Ελλάδας από το ζυγό των κατακτητών και τα καταφέρνει κάθε φορά! Καθε περιπέτεια είναι ένας αγώνας και ένα υμνος για την ελευθερία απο τον φασιστικό ζυγό.  

Kάθε μετάλλιο, έχει διάμετρο 30χιλ, είναι ειδικά φινιρισμένο και πατιναρισμένο στο χέρι.Ο καλλιτέχνης χαράκτης μας απέδωσε το προσωπο  εσώγλυφο για να “γράφουν" όλες οι λεπτομέρειες της έντασης ενώ προσδίδει μια τρισδιάστατη αίσθηση στη συνολική παρασταση.Το φόντο απεικονίζει ενα πολεμικό πλοιο που ανατινάζεται μετα απο την επιτυχή παρέμβαση του Γιώργου Θαλάσση. 

 Η τιμή κάθε μεταλλίου  έχει οριστεί σε 14.90 Ε μόνο, 19,52 Ε για το επίχρυσο και 59,60 Ευρώ για το Ασημένιο προσφέρεται σε ειδική συσκευασία και συνοδεύεται απο Αριθμημένο Πιστοποιητικό Αυθεντικότητας Ο Γιώργος Θαλάσσης, η Κατερίνα και ο Σπιθας είναι οι κεντρικοί και πρώτοι ήρωες της Συλλεκτικής Σειράς Μεταλλίων “Ο Μικρός Ηρωας" που μάχονται εναντίον του Φασισμού κατα τη διάρκεια της Κατοχής! Μη χάσετε την ευκαιρία να αποκτήσετε τα μετάλλια αυτά, είναι σημείο αναφοράς των παιδικών μας χρόνων !

 

Μπρούτζινο, επιχρυσο, ασήμι 925
925
15γρ/gr
(?)
2016
1.000

Δεν βρέθηκαν δημοσιεύσεις

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Ο Μικρός Ήρως ήταν εβδομαδιαίο ανάγνωσμα που συνέγραψε ο Στέλιος Ανεμοδουράς με το ψευδώνυμο Θάνος Αστρίτης και διάνθισε με σκίτσα του ο Βύρων Απτόσογλου. Πρόκειται για τις περιπέτειες τριών ηρωικών Ελληνόπουλων (του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνας και του "Σπίθα") κατά τη διάρκεια της κατοχής και του αγώνα τους απέναντι σε Γερμανούς, Ιταλούς και Βούλγαρους φασίστες. Κυκλοφόρησε για μία ολόκληρη 16ετία, από το 1953 έως τον Ιούνιο του 1968 όταν και διακόπηκε απότομα στο τεύχος 798 για να συνεχισθεί άμεσα με πλήρη εικονογράφηση. Επανεκδόθηκε αρκετές φορές και έχει διασκευασθεί και για το θέατρο. Σήμερα, κυκλοφορούν συλλεκτικοί τόμοι από τις εκδόσεις "Comics & Crosswords Puplications L.P." του εγγονού του Στέλιου Ανεμοδουρά, Λεωκράτη Ανεμοδουρά.

Το περιοδικό κυκλοφορούσε υπό μορφή τριπλής έκδοσης, με δύο δηλαδή ανατυπώσεις εντός της ίδιας εβδομάδας και αγαπήθηκε πολύ από τις πρώτες μεταπολεμικές γενιές, σε μία προσπάθεια του δημιουργού του να αμβλύνει μέσω αυτού τις οδυνηρές συνέπειες του πολέμου, της κατοχής και του εμφυλίου σπαραγμού που είχαν μόλις προηγηθεί. Στόχος του Ανεμοδουρά δεν ήταν τόσο η απόδοση υψηλών λογοτεχνικών εκφράσεων, όσο η χρήση λιτής και κατανοητής γλώσσας αλλά και η αποφυγή διχαστικών αναφορών, προκειμένου να επιτύχει την ανάδειξη αισθήματος πατριωτικής υπερηφάνειας και ομόνοιας, κάτι που πίστευε ότι είχε τόσο ανάγκη η "φουρνιά" των νεαρών κυρίως αναγνωστών εκείνη τη δύσκολη εποχή. Ο "Μικρός Ήρως" επανεκδόθηκε αρκετές φορές, είτε υπό μορφή κόμικς πλήρους εικονογράφησης (1968-71), είτε υπό μορφή κειμένου με εικόνες (1975), είτε υπό μορφή συλλεκτικών τόμων (1986) ή με μορφή μόνο κειμένου (2003 στην Καθημερινή με τόμους των 8) ή με τόμους της πρωτότυπης εικονογράφησης (2013 στο Πρώτο Θέμα με τόμους των 5) .

 

Το 1976 το Ελεύθερο Θέατρο παρουσίασε στο Άλσος Παγκρατίου το σπονδυλωτό έργο «Το τραμ το τελευταίο», όπου τους ρόλους του Γιώργου Θαλάσση, της Κατερίνα και του Σπίθα ερμήνευσαν αντίστοιχα ο Ντίνος Λύρας, η Υβόνη Μαλτέζου και ο Γιώργος Σαμπάνης. Στην εκδήλωση εκείνη ακούσθηκε για πρώτη φορά η σύνθεση (σε στίχους και μουσική δική του) του Λουκιανού Κηλαηδόνη «πού είσαι τώρα και σ' έχω χάσει, Μικρέ μου Ήρωα Γιώργο Θαλάσση»

 

Μια ακόμη θεατρική παράσταση του «Μικρού Ήρωα» δόθηκε το 2001 στη Θεσσαλονίκη, τιμής ένεκεν, με τον Γιώργο Νινιό στο ρόλο του «Παιδιού- Φάντασμα» και τον Δημήτρη Πιατά σε εκείνον του «Σπίθα».

 

Στις 27 Οκτωβρίου του 2006, σε μια εκδήλωση που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο Χολαργού και οργάνωσε «ο Σύλλογος Φίλων του Μικρού Ήρωα» (υπό την αιγίδα των εκδόσεων «Περιοδικός Τύπος», των Γιώργου και Κατερίνας Ανεμοδουρά) μίλησαν για το Γιώργο Θαλάσση ο δημοσιογράφος Γιώργος Βλάχος (συγγραφέας του δίτομου έργου «Το λεξικό του Μικρού Ήρωα»), ο ποιητής και λογοτέχνης Γιώργος Πολ. Παπαδάκης και ο συγγραφέας Νίκος Δημ. Νικολαΐδης, ο οποίος παρουσίασε μια (υποθετική) συνέντευξη του Γιώργου Θαλάσση.

 

Το περιοδικό από την πρώτη κυκλοφορία του έχει ανατυπωθεί και επανεκδοθεί πολλές φορές.

 

1η έκδοση

2η έκδοση (1953-1968){το περιοδικό κυκλοφορούσε 3 φορές μέσα σε μία εβδομάδα Τρίτη,Πέμπτη,Σάββατο΄συνολικά κυκλοφόρησαν 798 τεύχη μέχρι το 1968 όπου η κυκλοφορία του περιοδικού διεκόπη, επειδή η δύο εβδομάδων διακοπή της κυκλοφορίας από το δικτατορικό καθεστώς κατέστρεψε το περιοδικό, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του ο εκδότης και συγγραφέας του περιοδικού Στέλιος Ανεμοδουράς.}

3η έκδοση

ΓΕΝΙΚΑΙ ΕΚΔΟΤΙΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ Ο.Ε.

 

4η έκδοση (1985-1987){κυκλοφόρησαν 100 τόμοι των 8 τευχών εκτός του τελευταίου που περιείχε 6 υπό μορφή κειμένου μόνο χωρίς εικόνες)

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.

 

Το 1995 το περιοδικό "ΑΝΤΙ" (τεύχος 577), έκανε αφιέρωμα στο Μικρό Ήρωα , δημοσιεύοντας 2 αδημοσίευτες ιστορίες και έτσι το περιοδικό έκλεισε τον κύκλο του στον μαγικό αριθμό των 800 τευχών.

 

5η έκδοση (2000){σε τεύχη η έκδοση έφτασε τα 104 τεύχη και στη συνέχεια κυκλοφόρησαν μεμονωμένα μαζί με ένα τόμο του 1985}

ΠΕΡΙΟΔΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ Α.Ε.

 

Στη συνέχεια (28η Οκτωβρίου 2003) κυκλοφόρησε ο πρώτος τόμος (1985) από την εφημερίδα "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" και την επόμενη χρονιά (28η Οκτωβρίου 2004) κυκλοφόρησε ο δεύτερος τόμος από την ίδια εφημερίδα.

 

6η έκδοση (2013) κυκλοφόρησαν 6 συλλεκτικοί τόμοι των 5 τευχών από την εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ".Η 6η έκδοση συνεχίζεται έως και σήμερα από την νέα εκδοτική εταιρία του Λεωκράτη Ανεμοδουρά "COMICS & CROSSWORDS PUBLICATIONS Ε.Ε."Από την παραπάνω εταιρία κυκλοφόρησαν δύο τόμοι (7,8) και στη συνέχεια η έκδοση διακόπηκε λόγω οικονομικών προβλημάτων.Την 8η και 15η Ιουνίου 2014 κυκλοφόρησαν 2 ακόμα τόμοι από την εφημερίδα "ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ" ενώ σήμερα η έκδοση συνεχίζεται κανονικά από την εταιρία "COMICS & CROSSWORDS PUBLICATIONS Ε.Ε."

 
Φόρτωση ...