210 99 69 888
|
 
 

Ιουλ 16, 2015: Σαν Σημερα, 16 Ιουλίου 1661: Το πρώτο χαρτονόμισμα στην Ευρώπη τυπώνεται από την Τράπεζα της Στοκχόλμης.

xartoniomisma
Συλλεκτικά χαρτονομίσματα Συλλεκτικά είναι αυτα που που αποτελούν μέρος Ειδικών εκδόσεων, ή των χαρτονομισμάτων εκείνων που για κάποιο λόγο, τυχαίο ή όχι, έχουν κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό. Σε αυτές τις περιπτώσεις η αγορά προσδιορίσει μια άλλη αξία (εμπορική) η οποία μπορεί να είναι χαμηλότερη ή υψηλότερη από την ονομαστική ανάλογα με την σπανιότητά τους ή όχι. Οι παράγοντες που προσδιορίζουν την σπανιότητα και κατ’ επέκταση και την εμπορική τους αξία είναι πολλοί όπως παλαιότητα, η ακεραιότητα, η φήμη, η καλλιτεχνική αρτιότητα και πρωτίστως η προσφορά και η ζήτηση. Διαφορετική συνήθως εμπορική αξία από την ονομαστική έχουν επίσης τα χαρτονομίσματα τα οποία έχουν αποσυρθεί από της αγορά. Ανά τους αιώνες πάντα υπήρχαν συλλέκτες μεταλλικών νομισμάτων και πολύ αργότερα χαρτονομισμάτων που διαμόρφωσαν μια ιδιαίτερη πολύ μεγάλη κοινότητα και την αντίστοιχη αγορά η οποία διαμόρφωνε και τις τιμές.
Πληρές άρθρο

Ιουν 23, 2015: Ελλάδα, Αριστοφάνης 10€, 2015, Ασήμι 925 - ΕΞΑΝΤΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ

Μια ακόμα εξαιρετική έκδοση της Τράπεζας της Ελλάδος έρχεται να τιμήσει τον Αρχστοφάνη, Κορυφαίες προδιαγραφες με διάμετρο 40 χιλ, βάρος 34,1 γρ και τιραζ μόνο 1500 τεμάχια, συνεχίζει την εξαιρετική νομισματική παράδοση της Χώρας μας.
Πληρές άρθρο

Ιαν 25, 2015: WORLD MONEY FAIR

H μεγαλύτερη έκθεση Νομισμάτων World Money Fair στο Βερολίνο ξεκινά σε λίγες ημέρες ! To CoinsClub θα είναι εκεί! Την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου του 2015 ξεκινά η 44η Παγκόσμια Εκθεση Νομισμάτων World Money Fair, η μεγαλύτερη στον κόσμο . Μέχρι την Κυριακή, 1 Φεβρουαρίου 2015 θα ζήσετε ενα υπέροχο νομισματικό Σαββατοκύριακο υψηλού επιπέδου!Θα βρείτε όλα όσα θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας Συλλέκτης, με όλη τη γοητεία των νομισμάτων και πολύτιμων μετάλλων. Απολαύστε στιγμιότυπα και την καινοτομία των 50 κρατικών νομισματοκοπείων, διαγωνισμούς και πολλές ελκυστικές προσφορές. . - Τιμώμενη Χώρα 2015: Αυστραλία 50 χρόνια Βασιλικό Νομισματοκοπείο της Αυστραλίας Παραδοσιακά, υπάρχουν στην Παγκόσμια Έκθεση νομίσματα της τιμώμενης χώρας, η οποία βρίσκεται σε τιμητική παρουσίαση στην έκθεση. Αυτή τη φορά είναι η Αυστραλία, το Εθνικό Νομισματοκοπείο της οποίας, φέτος γιορτάζει την 50ή επέτειο του στην Καμπέρα της Αυστραλίας Είναι η τρίτη φορά που η Αυστραλία είναι η τιμώμενη χώρα στην Έκθεση, την τελευταία φορά - ακόμα στην παλιά θέση της Βασιλείας - με την ευκαιρία των 2000 θερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο Σίδνεϊ.Φέτος το νέο αναμνηστικό για "100 χρόνια του Α Παγκοσμίου Πολέμου" είναι στο επίκέντρο και φυσικά το αναμνηστικό κέρμα για την επέτειο "50 Χρόνια του Βασιλικού Νομισματοκοπείου της Αυστραλίας".
Πληρές άρθρο
Φόρτωση ...

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΕΙΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΤΟ NEWSLETTER ΤΟΥ Coinsclub.gr
σου προσφέρουμε έκπτωση 5%

Απλά εγγράψου στη λίστα του newsletter μας και θα σου στείλουμε κουπόνι έκπτωσης 5% για την επόμενή σου αγορά.Θα λαμβάνεις το newsletter με τις προσφορές μας αλλά και ενημέρωση για τις νέες εκδόσεις!

Το κουπόνι που θα σταλεί ισχύει μόνο για το Email που θα εγγράψεις.