210 99 69 888
|
 
 
Κερδίζετε 17%
Γαλλία 2 € - Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, Έγχρωμο, σε Blister, 2017
Γαλλία 2 € - Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, Έγχρωμο, σε Blister, 2017Γαλλία 2 € - Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, Έγχρωμο, σε Blister, 2017

Γαλλία 2 € - Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, Έγχρωμο, σε Blister, 2017

Κωδικός προϊόντος: 130416-1

Τιμή Τιμοκαταλόγου: 29.90  

24.90

Κερδίζετε : 5.00 (17%)
-17%
+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Γαλλία 2 € - Μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού, Έγχρωμο, σε Blister, 2017

CuNi
8.5 gr
25.75 mm
(?)
2017
2€
Colored-Εγχρωμο
Εθνικό Νομισματοκοπείο της Γαλλίας
10.000
Γαλλία

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

ΕΝΑΣ «ΙΕΡΟΣ» ΣΚΟΠΟΣ

Στις αρχές της δεκαετίας του 90, ο καρκίνος του μαστού ήταν ταμπού. Εκείνη την εποχή, η έρευνα χρηματοδοτούνταν ελάχιστα και η κινητοποίηση ήταν σχεδόν μηδαμινή.

 

Τον Οκτώβριο του 1994, ξεκίνησε η καμπάνια ευαισθητοποίησης «Ας μιλήσουμε για τον Καρκίνο του Μαστού!» στη Γαλλία, στην οποία πρωτοστάτησαν ο Γαλλικός Όμιλος Estee Lauder και το περιοδικό Marie Claire. Με πρωτοβουλία κάποιων, ο Οκτώβριος καθιερώθηκε ως ο μήνας ευαισθητοποίησης για τον Καρκίνο του Μαστού παγκοσμίως. Η καμπάνια επικεντρώνεται στην πρόληψη και την έγκαιρη διάγνωση καθώς και στη μάχη κατά του καρκίνου του μαστού εν γένει, και ονομάζεται «Ροζ Οκτώβριος»!

 

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ MONNAIE DE PARIS

Το Γαλλικό Νομισματοκοπείο αποφάσισε να στηρίξει αυτόν τον σκοπό σε δύο διαφορετικά επίπεδα. Σε

επικοινωνιακό επίπεδο με την κυκλοφορία ενός νομίσματος 2€ με διανομή σε όλη την Ευρώπη. Και σε οικονομικό επίπεδο αποδίδοντας 2€ στον οργανισμό για κάθε πώληση ενός Proof ή BU νομίσματος των 2€.

 

Η ΡΟΖ ΚΟΡΔΕΛΑ

Δημιουργήθηκε το 1992 και αποτελεί το παγκόσμιο σύμβολο της Μάχης κατά του Καρκίνου του Μαστού. Το 2017 η Ροζ Κορδέλα γιορτάζει την 25η επέτειό της. Επινοήθηκε ως σύμβολο από την Evelyn H. Lauder, Αντιπρόεδρο της Estée Lauder και το Self Magazine. Το ροζ χρώμα της κορδέλας, επιλεγμένο επειδή ανακαλεί τη θηλυκότητα, τη χαρά και τη γλυκύτητα, φέρνει στο νου«ό,τι δεν είναι καρκίνο», δημιουργώντας ένα όραμα ελπίδας στη μάχη κατά του καρκίνου.

Το «Άλμα Ζωής»

O Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» είναι μη Κερδοσκοπικό Σωματείο και ιδρύθηκε το 1988 από γυναίκες που είχαν βιώσει προσωπικά τον καρκίνο του μαστού, με την υποστήριξη και την επιστημονική καθοδήγηση της κοινωνικής λειτουργού, κυρίας Ιωσηφίνας Σκούρτα.
Η μοναδικότητά του έγκειται στο γεγονός ότι όλα τα μέλη του, οι εθελόντριες και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου είναι γυναίκες με εμπειρία καρκίνου του μαστού.

Σύνθημά μας η ζωή με ποιότητα!

Όραμά μας

Όραμα του Συλλόγου είναι κάθε γυναίκα που θα νοσήσει από καρκίνο του μαστού, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας να έχει πλήρη ψυχοκοινωνική στήριξη και ενημέρωση για όλα τα θέματα που αφορούν στην υγεία , στην καριέρα της, στη ζωή της. Επίσης, κάθε γυναίκα, σε οποιαδήποτε γωνιά της Ελλάδας να είναι ενημερωμένη για τον καρκίνο του μαστού, για τη σημασία και τις μεθόδους της έγκαιρης διάγνωσής του.

  • Θέλουμε να εξαλειφθεί η άγνοια σχετικά με την ασθένεια και τους τρόπους πρόληψης.
  • Θέλουμε οι ασθενείς να έχουν την κατάλληλη στήριξη και ενημέρωση.
  • Θέλουμε το μήνυμά μας να φτάσει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, σε κάθε γυναίκα που ανησυχεί ή περνάει τη δική της περιπέτεια.

Στόχοι μας

Σκοπός του Συλλόγου είναι:

  • Η Οργανωμένη Αλληλοβοήθεια (Peer Support)
  • Ψυχοκοινωνική Στήριξη, τόσο της γυναίκας που νοσεί όσο και των μελών της οικογένειάς της.
  • Η Ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού πανελλαδικά για τον καρκίνο του μαστού και τις μεθόδους πρόληψης – έγκαιρης διάγνωσης
  • Η ενημέρωση των γυναικών με καρκίνο του μαστού για τα Δικαιώματά τους (ασφαλιστικά, παροχές ταμείων, εργασιακά)
  • Η Διεκδίκηση ποιοτικής φροντίδας των ασθενών

Η ιστορία μας

Το 1988, η Δώρα, η Πόπη, η Αλεξάνδρα, η Ειρήνη, η Ελένη, η Έφη, η Καίτη, η Ιουλία… ήρθαν κοντά με την πρωτοβουλία της Προϊσταμένης της Κοινωνικής Υπηρεσίας του Νοσοκομείου Μεταξά, κυρίας Ιωσηφίνας Σκούρτα.
Η διάγνωση κοινή: Καρκίνος του Μαστού.
Τις έφερε κοντά η ασθένεια.
Τις έφεραν κοντά οι κοινές εμπειρίες , οι κοινοί προβληματισμοί και το ίδιο πάθος για τη ζωή.
Στόχος, να βοηθήσουν τον εαυτό τους και άλλες γυναίκες με την ίδια εμπειρία.
Σε μία εποχή που ο καρκίνος του μαστού αποτελούσε ταμπού, οι γυναίκες αυτές ενώθηκαν, με την καθοδήγηση και την επιστημονική υποστήριξη της έμπειρης κοινωνικής λειτουργού, δημιουργώντας το «Άλμα Ζωής».

 
Φόρτωση ...