210 99 69 888
|
 
 

Συλλέγοντας Νομίσματα - Οδηγός για Νέους Συλλέκτες

Κωδικός προϊόντος: BOOK25

19.50

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Έχετε ποτέ κρατήσει ένα παλιό δολάριο του 1850; Έναν Φοίνικα του 1828; Η ομορφιά του σχεδιασμού, η σπανιότητά του, το βάρος του ασημιού, η ηλικία και η ιστορία που αντιπροσωπεύει είναι τα χαρακτηριστικά που ενθουσιάζουν κάποιον που αποφασίζει να γίνει συλλέκτης. Κάπως έτσι αρχίζετε και εθίζεστε με την συλλογή νομισμάτων.

 Οι συλλογές νομισμάτων ξεκίνησαν μαζί με την εμφάνιση των πρώτων νομισμάτων, χιλιάδες χρόνια πριν. Το πρώτο που καταγράφεται ιστορικά είναι από ήλεκτρο (κράμα αργύρου με χρυσό) εκδόθηκε στην Λυδία της Μ. Ασίας, η οποία θεωρείται γενέτειρα αυτών που σήμερα ονομάζουμε νομίσματα. Ελπίζω να μπορέσουμε να καλύψουμε κάθε απορία και να απαντήσουμε στα πρώτα ερωτήματα για το πώς να αρχίσει κάποιος μια συλλογή νομισμάτων. Θα σας προσφέρουμε ιδέες για την θεματολογία, δηλαδή τι να συλλέξετε, που μπορείτε να αγοράσετε νομίσματα, πώς να τα φυλάξετε και ότι άλλο έχει σχέση με έναν εν δυνάμει συλλέκτη νομισμάτων.

Πρόκειται για ένα βιβλίο που καταγράφει με σαφήνεια τα βασικά σημεία που χρειάζεται ένας συλλέκτης να προσέξει όταν ξεκινά μια συλλογή.

Πώς να ξεκινήσετε μια συλλογή Νομισμάτων........................................

Ξεκινώντας μια συλλογή Νομισμάτων με μόλις 1 λεπτό...................

Συλλογή Νομισμάτων: Ιδέες & θέματα..................................................

Συμβουλές για την συλλογή νομισμάτων..............................................

Η Ανατομία ενός Νομίσματος.................................................................

Πώς να Αξιολογήσετε και να Βαθμολογήσετε ένα Νόμισμα .................

Κλίμακα Σπανιότητας ..................................................................

Που να αγοράσετε ή να βρείτε Νομίσματα για την συλλογή σας .......

 

Τι πρέπει να ξέρετε για την προστασία των νομισμάτων .....................

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Παράξενες Πληροφορίες για τα Νομίσματα

1. Νομισματολογία είναι ο επίσημος όρος για την συλλογή νομισμάτων. Εκτός από τα νομίσματα αναφέρεται και στην συλλογή και μελέτη χαρτονομισμάτων και κερμάτων. 

2. Αυτό που ονομάζουμε (πέννα) penny, είναι απλά ένας εσφαλμένος χαρακτηρισμός για το λεπτό (cent).

3. Από το 1850 έως το 1873 το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ εξέδιδε ένα ασημένιο νόμισμα των 3 λεπτών (cents). Αυτό συνέβη κυρίως διότι από το 1850 έως το 1873 το ταχυδρομικό τέλος ήταν 3 λεπτά.

4. Η συλλογή νομισμάτων έχει τις ρίζες της στους αρχαίους βασιλείς και βασίλισσες και έχει ονομασθεί «Το χόμπι των βασιλέων».

5. Το πιο ακριβό νόμισμα που έχει πωληθεί ήταν το πρώτο δολάριο που εκδόθηκε το 1794 από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ και είχε αξία 10.016.875 δολάρια.

6. Όλα τα νομίσματα που αρχικά εκδόθηκαν από το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ ήταν είτε χρυσά, είτε ασημένια, είτε χάλκινα. Από αυτά τα μέταλλα μόνον ο χαλκός υπάρχει ακόμα στο νόμισμα του ενός λεπτού του δολαρίου με περιεκτικότητα 97,5% ψευδάργυρο και 2,5% χαλκό.

7. Ένας νόμος του 1792 τιμωρούσε αυτούς που κινούσαν πλαστά και παραποιημένα νομίσματα με θάνατο.

8. Το πρώτο ελληνικό συγχρονο νόμισμα ήταν ο Φοίνικας.Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1828 υποδιαιρούμενο σε λεπτά, όπου και αποτέλεσε τη βασική νομισματική μονάδα. Καθορίσθηκε από την Δ΄ Εθνοσυνέλευση (στο Άργος). Το όνομα του προέρχεται από το μυθικό πουλί Φοίνικα και συμβολίζει την αναγέννηση της Ελλάδας, το σύμβολο που αποτελεί και τον θυρεό της Φιλικής Εταιρείας.

9. Το ευρώ (EUR, €) είναι το ενιαίο επίσημο νόμισμα της Ευρωζώνης, των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εισήχθη την 1η Ιανουαρίου 1999 καιτα 3 πρώτα χρόνια ήταν ένα άυλο νόμισμα, το οποίο χρησιμοποιούν-ταν μόνο για λογιστικούς σκοπούς,π.χ. στις ηλεκτρονικές πληρωμές

 
Φόρτωση ...