210 99 69 888
|
 
 
Πειρατές των ΜπαρμπειντοςΠειρατές των Μπαρμπειντος

0,25$, Πειρατές των Μπαρμπάντος, Χαλκός + 24K επιχρύσωση,Μπαρμπάντος 2017

Κωδικός προϊόντος: 130413-24

129.00

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών
Το 1718, απεβίωσε ένας από τους πιο τρομερούς πειρατές, ο Μαυρογένης. 300 χρόνια αργότερα, οι «Πειρατές του Μπαρμπάντος» ζωντανεύουν σε ένα σετ τριών νομισμάτων με καινοτόμα σχέδια, επιχρυσωμένα με χρυσό 24K! Αληθινός θησαυρός σε προσιτή τιμή!
 
Tο πειρατικό σετ αποτελεί μοναδικό απόκτημα: περιλαμβάνει επιπλέον ένα αυθεντικό σεντούκι θησαυρού με έναν σάκο γεμάτο αληθινά νομίσματα καισυνοδεύεται από Πιστοποιητικό Γνησιότητας με μορφή χάρτη θησαυρού και από πειρατικά αξεσουάρ!
Χαλκός 24K επιχρύσωση/ Copper Gold Plated
29,2 - 29,5γρ/gr
(?)
2018
0,25$
Proof Like
Μπαρμειντος /Barbados

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Μύθος ήδη από τα χρόνια του, ο διαβόητος βρετανός κουρσάρος της Καραϊβικής τρομοκράτησε τα νερά του 18ου αιώνα συμβάλλοντας κι αυτός με τη σειρά του στη γέννηση της λεγόμενης Χρυσής Εποχής της πειρατείας.

Ο Έντουαρντ Τιτς με το κατάμαυρο μούσι λεηλατούσε τους εμπορικούς δρόμους των αμερικανικών αποικιών και παρά το γεγονός ότι η δική του βασιλεία του τρόμου κράτησε μόλις δύο χρόνια (1716-1718), η σύντομη περίοδος ήταν προφανώς αρκετή να τον στέψει βασιλιά των πειρατών!

Ψηλός, γεροδεμένος και μονίμως ζωσμένος με την αρμαθιά από σπαθιά, μαχαίρια και πιστόλια του, ο Μαυρογένης με τα ατίθασα μαύρα γένια και μαλλιά έγινε συνώνυμο του πειρατή και σφράγισε με τη μορφή του την εικονογραφία του παραδοσιακού κουρσάρου. Δεινός μαχητής και γενναίος πολεμιστής, ο Τιτς «έμοιαζε με τον Διάολο» όταν πολεμούσε, κατά τις διηγήσεις όσων τον γνώριζαν, αφού συνήθιζε να στηρίζει σχοινιά στη γενειάδα του, τα οποία άναβε κατά τη διάρκεια της μάχης και οι καπνοί που έβγαιναν από το πρόσωπό του του έδιναν την εικόνα του δαιμονισμένου. Μια εικόνα που κανείς δεν μπορούσε να αντικρίσει!

Ο κουρσάρος συγκέντρωσε πλούτη αμύθητα και φήμη ζηλευτή με το σύμβολο του κακού, το κουρσάρικό του «Η Εκδίκηση της Βασίλισσας Άννας» με τα 40 κανόνια. Η σαν παραμύθι ζωή του καλύπτεται βέβαια από μύθους και λαϊκές διηγήσεις και δεν είναι εύκολο να ξεδιαλυθεί η πραγματικότητα από τον θρύλο, καθώς η τρομακτική του φήμη επισκίασε κάθε άλλη πλευρά της ζωής του.

Πηγή http://www.newsbeast.gr/portraita/arthro/1939843/o-thrilikos-piratis-mavrogenis

Ο Έντουαρντ Τιτς γεννιέται περί το 1680 πιθανότατα στο Μπρίστολ της Αγγλίας, αν και για τα πρώτα αυτά χρόνια της ζωής του δεν είναι και πολλά γνωστά ή εξακριβωμένα. Ξέρουμε πάντως ότι στη θάλασσα βγήκε από νεαρή ηλικία και δρούσε ως πειρατής ήδη από τον καιρό του Πολέμου της Ισπανικής Διαδοχής (1701-1714), όπου και λεηλατούσε με τον κουρσάρικο στολίσκο πλοία στις Δυτικές Ινδίες. Μετά το τέλος της σύρραξης, ο Τιτς στράφηκε αποκλειστικά πια στην πειρατεία, ακολουθώντας τον δρόμο τόσων και τόσων ναυτικών που είδαν στην παράνομη ιδιώτευση τον ευκολότερο δρόμο πλουτισμού.

 
Φόρτωση ...