210 99 69 888
|
 
 

2€, Οι Νεοσύλλεκτοι, Bleuet, Γαλλία, 2018

Κωδικός προϊόντος: EU-2018-02

6.95

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

Tο Bleuet της Γαλλίας είναι το σύμβολο της μνήμης και της αλληλεγγύης με τους βετεράνους, τα θύματα του πολέμου, τις χήρες και τα ορφανά

Το έτος 2018 σηματοδοτεί το τέλος του Κόσμου του 1ου Παγκοσμίου Πολέμου. Το Bleuet, Ανθός Αραβοσίτου- της Γαλλίας, είναι λουλούδι μνήμης & αλληλεγγύης,  συμβολίζει την αναγνώριση για κάθε άνδρα και γυναίκα που θυσιάστηκε για τη χώρα τους. Ο Ανθός Αραβοσίτουι επιλέχθηκε για να θυμίζει του νέους στρατιώτες που ξεχώριζαν μέσω του χρώματος απο τους παλαιότερους στρατιώτες που η στολή τους ήταν κόκκινη. . Το μπλε είναι επίσης το χρώμα του γαλλικού έθνους επειδή αντιπροσωπεύει το πρώτο χρώμα της γαλλικής σημαίας.

 

 

CuNi/Χαλκονικέλιο
8.5γρ/gr
(?)
2018
2 € (Ευρώ)
Γαλλία/ France

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Η προέλευση του σήματος χρονολογείται στο 1916. Δημιουργήθηκε από την Suzanne Lenhardt, επικεφαλής νοσοκόμα στο Les Invalides και τη Charlotte Malleterre. Και οι δύο συγκινημένες  από την ταλαιπωρία των τραυματιών πολέμου για τους οποίους ήταν υπεύθυνες,  χκαι προκειμένου να τους απασχολήσουν με κάποια δραστηριότητα, οργάνωσαν εργαστήρια όπου τα σήματα κατασκευάστηκαν καταρχήν .... από χαρτί υγείας. Αυτά πωλούνταν στο κοινό σε διάφορες χρονικές στιγμές, και έτσι κέρδιζαν οι  άνδρες ένα μικρό εισόδημα. Σταδιακά έγιναν σύμβολο της αποκατάστασης στρατιωτών μέσω της εργασίας.

 
Φόρτωση ...