210 99 69 888
|
 
 
€10, Εγχρωμο,100 Χρόνια Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, Ασήμι 925 Ελλάδα, 2018
€10, Εγχρωμο,100 Χρόνια Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, Ασήμι 925 Ελλάδα, 2018€10, Εγχρωμο,100 Χρόνια Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, Ασήμι 925 Ελλάδα, 2018€10, Εγχρωμο,100 Χρόνια Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, Ασήμι 925 Ελλάδα, 2018

€10, Εγχρωμο,100 Χρόνια Ελληνική Μαθηματική Εταιρία, Ασήμι 925 Ελλάδα, 2018

Κωδικός προϊόντος: BOG2018-6

83.90

+ -
Δόσεις Υπολογισμός μεταφορικών

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Για μια ακόμα φορά το Ελληνικό Νομισματοκοπείο δημιούργησε ένα εξαιρετικής ποιότητας νόμισμα σε ασήμι 925 και ποιότητας Proof τμώντας έναν οργανισμό που η ιστορία του κλείνει έναν ολόκληρο αιώνα προσφοράς. Ο δημιουργός και σχεδιαστής του νομίσματος είναι ο Γιώργος Σταματόπουλος, πολυβραβευμένος διεθνώς για τα σχέδια του πάνω στις κοινές σειρες Ευρώ. Η έκδοση έχει εξαντληθεί στο Νομισματοκοπείο και εμείς έχουμε καταφέρει να εξασφαλίσουμε ΠΟΛΥ ΛΙΓΑ ΤΕΜΑΧΙΑ!

Ονομαστική αξία: €10 Διάμετρος: 40 χιλ. Βάρος: 34.1 γρ. Μορφή στεφάνης: λεία Υλικό: άργυρος 92,5% (Ag) Συσκευασία: κουτί με πιστοποιητικό γνησιότητας Μέγιστη ποσότητα τύπωσης: 2.000 τεμάχια Ποιότητα τύπωσης: επιμελημένης κοπής (proof)

Καλλιτεχνης Γ. Σταματόπουλος

Ασήμι (Silver)
925
34.1γρ/gr
40 mm/χιλ.
(?)
2018
6 Euro
Προοφ/ Εγχρωμο
2000
Ελλάδα/ Greece /Hellas

Εισάγετε τους χαρακτήρες που βλέπετε στην εικόνα.

Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (ΕΜΕ) είναι εταιρεία που ιδρύθηκε με σκοπό να προαχθούν και να διαδοθούν τα μαθηματικά ως επιστήμη στην Ελλάδα.

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ – ΕΤΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Η Ελλάδα έχει πλούσια παράδοση στα μαθηματικά από την αρχαιότητα, με μορφές όπως ο Θαλής, ο Πυθαγόρας, ο Ευκλείδης και ο Αρχιμήδης. Με απόφασή του το Υπουργείο Παιδείας ανακήρυξε το 2018 Έτος Μαθηματικών για να τιμήσει την εκατονταετία της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας (ΕΜΕ). Η ΕΜΕ ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα με σκοπό την προαγωγή της επιστήμης των μαθηματικών και τη συνεχή βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης. Έχει σήμερα περισσότερα από 15.000 μέλη και 34 περιφερειακά παραρτήματα, με σημαντική παρουσία στο χώρο της επιστήμης και του πολιτισμού. Για την επίτευξη του σκοπού της, η ΕΜΕ διεξάγει ποικίλες δραστηριότητες: διοργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης, το ετήσιο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαθηματικής Παιδείας και τρεις ετήσιους πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς στα μαθηματικά, οι νικητές των οποίων συγκροτούν την εθνική ομάδα που εκπροσωπεί την Ελλάδα στη Βαλκανική και τη Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα. Επίσης, εκδίδει περιοδικά, καθώς και μαθηματικά βιβλία Ελλήνων και ξένων συγγραφέων.

Η Εταιρεία

Ιδρύθηκε το 1918 στην Αθήνα με πρώτο γενικό γραμματέα το Νείλο Σακελλαρίου, ο οποίος ήταν πρόεδρος της ΕΜΕ από το 1929 ως το θάνατό του, στις 16 Μαρτίου 1955. Η λειτουργία της βασίζεται στην εθελοντική προσφορά και μέλη της μπορούν να είναι πτυχιούχοι μαθηματικοί. Η ΕΜΕ διαθέτει σήμερα 35 τοπικά παραρτήματα κατανεμημένα σε ολόκληρο τον ελληνικό χώρο, τα οποία αναπτύσσουν τη δικιά τους δραστηριότητα. Σκοπός της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας είναι η προαγωγή και η διάδοση των διαφόρων κλάδων της Μαθηματικής Επιστήμης. Ο σκοπός αυτός επιτυγχάνεται μέσα από σειρά στόχων που έχουν τεθεί και που είναι σε γενικές γραμμές οι εξής:

  • η πρόοδος της Επιστήμης των Μαθηματικών
  • η ανάπτυξη της ελεύθερης ανταλλαγής των πληροφοριών μεταξύ των μαθηματικών, των επιστημόνων και της κοινωνίας
  • η ανάπτυξη και η συντήρηση της επιστημονικής ακεραιότητας και η βελτίωση των δυνατοτήτων των μελών της
  • η ουσιαστική και συνεχής βελτίωση της μαθηματικής εκπαίδευσης και η πρόοδος της γενικής εκπαίδευσης
  • η προσέγγιση του Έλληνα μαθηματικού, η ενημέρωσή του για κάθε πρόσφατη πρόοδο της επιστήμης και της τεχνολογίας και η προσφορά πρακτικής βοήθειας σε θέματα που τον αφορούν κατά τη διάρκεια της ακαδημαϊκής, εκπαιδευτικής και διδακτικής εργασίας του

 

Ιστορικό

Η ίδρυση της Εταιρείας αποφασίστηκε έπειτα από τη συγκέντρωση 93 καθηγητών Μαθηματικών σε μια αίθουσα του πανεπιστημίου Αθηνών. Οι καθηγητές εκείνοι εξέλεξαν επιτροπή για να συνταχθεί καταστατικό και να προετοιμαστεί γενική συνέλευση. Η πρώτη γενική συνέλευση έγινε στις 8 Απριλίου[1] 1918. Μετά την ανάγνωση του καταστατικού έγινε σχετική συζήτηση και η έγκρισή του, με μικρές τροποποιήσεις. Μία εβδομάδα μετά εξελέγησαν επίτιμοι πρόεδροι στη διάρκεια νέας συνέλευσης οι πανεπιστημιακοί Δημήτριος Αιγινήτης και Ιωάννης Χατζηδάκης.[2] Στη συνέχεια έγινε εκλογή εφορευτικής επιτροπής για τις αρχαιρεσίες. Εξελέγη διοικητικό συμβούλιο, αποτελούμενο από 11 μέλη, με πρόεδρο το Νίκο Χατζηδάκη, αντιπρόεδρο το Γεώργιο Ρεμούνδο και γενικό γραμματέα το Νείλο Σακελλαρίου. Η πρώτη βράβευση μαθητή σε διαγωνισμό έγινε το 1933.

 
 
Φόρτωση ...